JODANI

Microblading

Microblading, hoe werkt het en voor wie is dit de juiste keuze?


VOOR WIE?

Microblading is ideaal voor mensen die:

 • geen eigen of weinig eigen wenkbrauw haartjes hebben
 • lijden aan alopecia
 • littekens in de wenkbrauwen hebben
 • een hyper realistisch resultaat wensen


  Het is een zeer mooie techniek maar mag enkel uitgevoerd worden door deskundige handen en indien de juiste indicatie is vastgesteld.

  Deze techniek kan NIET bij iedereen toegepast worden. Wij zullen altijd met u bespreken wat de meest aangewezen techniek voor uw wenkbrauwen is, dat kan microblading, powderbrows of een combinatie van beide zijn.


  Voor de behandeling bespreekt de specialiste samen met u al uw wensen en geeft advies, dan begint ze met de browmapping. Hierbij meet ze alles op met verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij uw gezicht passen. Ze epileert de wenkbrauwen indien nodig en tekent de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geeft ze u de spiegel aan zodat u vooraf de vorm kan zien. Indien u nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is. Pas dan gaan we van start. 


  We werken met een steriele wegwerp blade en handtool. Hiermee wordt een oppervlakkig krasje gemaakt net onder de bovenste huidlaag. Vervolgens wordt hierin pigment gebracht. Op deze manier kunnen we heel mooie haartjes tekenen in de huid, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.


  VOORZORG

  30 dagen voor de behandeling wordt het volgende afgeraden;

    – botox en fillers
    – fruit of milk acids peeling
    – laser behandelingen
    – chemische peeling

  24 uur voor de behandeling;

   – drink geen koffie, groene thee en redbull op de dag van de behandeling
   – geen alcohol drinken en geen drugs gebruiken
   – geen bloedverdunners gebruiken (in overleg met jouw arts)
   – geen aspirine, naproxen of ibuprofen slikken. Paracetamol mag wel.

  Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf voorafgaand aan de pigmentatie


  HERSTEL EN NAZORG

  Tijdens het zetten van semi-permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wondje ontstaat. Als u de wenkbrauwen goed verzorgt, duurt het ongeveer 7 -10 dagen voordat de korstjes verdwenen zijn en zes weken tot de behandelde huid volledig genezen is. 

  Behandel de wenkbrauwen als volgt:

  Breng de eerste dagen regelmatig een dun laagje van de aftercare zalf aan die u van ons hebt gekregen. Doe dit met een schoon wattenstaafje en niet met de vingers.  Herhaal het insmeren van de wenkbrauwen 3 tot 5 keer gedurende de eerste dag en daarna 1 à 2 maal per dag tot 10 dagen na de behandeling of tot alle korstjes verdwenen zijn.

  • Je mag wel douchen maar zorg ervoor dat de eerste 10 dagen na de behandeling je wenkbrauwen droog blijven. Komt er toch wat water op de wenkbrauwen, dep deze dan voorzichtig droog. (niet wrijven)
  • Na de eerste dag mag je 1-2 maal daags een DUN laagje zalf aanbrengen. 
  • Alleen als u tijdens de genezing last hebt van een droog/ trekkerig gevoel, mag u 2-3 daags een dun laagje aftercare zalf aanbrengen. Dit is meestal bij klanten met een droge huid. 


  PRIJZEN

  Microblading wenkbrauwen: 350€

  (Incl. intake gesprek, eerste en tweede behandeling)


  Indien de eerste keer in ons salon uitgevoerd is:

  BIJWERKINGEN:

  Na 1 jaar: 50%

  Na 2 jaar: 40%

  Na 3 jaar: 30%

  Na 4 jaar: prijzen van de vaste prijslijst.