LIPO SCULPTING

JO-JO EFFECT


Bij diëten, sporten en andere vormen van lijnen wordt alleen de inhoud van de vetcel verbrand. De vetcel zelf blijft als een leeg zakje achter. Stopt u met uw dieet of gaat u minder sporten dan vullen deze vetcellen zich opnieuw: het jo-jo effect!

Operatie of geen operatie?

Een alternatief is een operatie of liposuctie waarbij vetweefsel operatief wordt verwijderd. Nu is er de behandeling met  LIPO SCULTING. Bij deze methode raakt u vetcellen kwijt zonder operatie!

Resultaten van LIPO SCULPTING

Met Lipo Sculpting worden alleen vetcellen vernietigt, terwijl het omliggende weefsel en bloedvaten niet beschadigt wordt.

  • In de meeste gevallen is er na 8 weken al resultaaat zichtbaar. De behandeling leidt tot een vetreductie van gemiddeld 32%, ofwel 2-5 cm reductie van de omtrek.

  • Verbetert tevens de huidelasticiteit
  • Verbetert de huidstructuur, maakt de huid helderder en frisser
  • Vermindert rimpels en voorkomt veroudering
  • Verstevigt de huid op armen, benen, billen, buik en vermindert cellulitis

Voordat we met de behandeling van start gaan wordt u eerst gemeten. Ook documenteren wij uw maten zorgvuldig door uw probleemzone voor elke behandeling te fotograferen. 


Hoe werkt vetreductie?

Lipo Sculpting werkt op basis van ultrageluid en is geheel pijnloos. Door gebruik te maken van een specifieke frequentie worden vetcellen tijdens de behandeling vernietigd doordat ze letterlijk uiteenvallen. Deze techniek is vergelijkbaar met het vergruizen van nierstenen.

Vervolgens worden de vernietigde vetcellen samen met hun inhoud door het lichaam afgevoerd, vergelijkbaar met het proces dat plaats vindt tijdens het afvallen. 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan wat warm of oncomfortabel aanvoelen en soms ervaart men het gevoel van een lichte prik of tinteling. Dit gevoel is echter kortstondig en verdwijnt direct na de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de zone die u wilt behandelen, aangezien LIPO SCULPTING een snelle behandelmethode is, kunt u in een korte tijd veel zones behandelen. Een kleine zone duurt ongeveer 20 minuten, een volledige lifting van gelaat en hals ongeveer 1u.

Zijn er nevenwerkingen?

Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan u lichte tintelingen voelen. Deze verdwijnen binnen enkele uren. De behandeling gebeurt met een CE goedgekeurd toestel, Lipo Sculpting is veilig gebruikt in meer dan 200.000 behandelingen wereldwijd en is klinisch bewezen veilig te zijn.

LIPO Sculpting is niet geschikt:

Voor mensen tijdens zwangerschap / stollingsstoornissen / immuunsysteem stoornissen / hart, lever en nier insufficiëntie/ allergieën / serieuze hartritmestoornissen of fillers op de zone die u behandeld wilt hebben. Wilt u alsnog een behandeling vraag dan eerst aan uw huisarts of specialist na of u een behandeling met ultrasound mag ondergaan.

De behandeling geeft een mooi aanvullend resultaat bij mensen die behandeld zijn met botox of fillers, doch mag de behandeling niet direct gedaan worden na één van deze behandelingen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intake zal een individueel behandelplan opgesteld worden welke zones behandeld kunnen worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De meerderheid van de patiënten hebben slechts één behandeling nodig, bij grotere vetophopingen kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar na een periode van minimaal 8 weken na de behandeling.

Extra info:

Complicaties: lichte roodheid
Complicaties: lichte zwelling maximaal 24 uur

Nazorg:
Gedurende 24u niet wassen met heet water/ gezicht met lauw water.
Gedurende 2 weken geen laser, RF behandeling, cryolipolyse of massage.